قرآن مبین
قرآن مبین

قرآن مبین

نهان خانه ی شبکه های ماهواره ای


در چند سال گذشته اغلب کشورها بالاخص مخالفان سیاسی جمهوری اسلامی، با هدف تاثیرگذاری در افکار عمومی و اختلاف افکنی اقدام به راه اندازی قارچ گونه ی شبکه های ماهواره ای فارسی زبان نموده اند. تا با سیاست و خط مشی خاص خود آنچه را که آنها را در رسیدن به سلطه ی جهانی یاری می کند، در قالب برنامه های مختلف صوتی و تصویری به ذهن مخاطب تزریق نمایند.
   


در چند سال گذشته اغلب کشورها بالاخص مخالفان سیاسی جمهوری اسلامی، با هدف تاثیرگذاری در افکار عمومی و اختلاف افکنی اقدام به راه اندازی قارچ گونه ی شبکه های ماهواره ای فارسی زبان نموده اند. تا با سیاست و خط مشی خاص خود آنچه را که آنها را در رسیدن به سلطه ی جهانی یاری می کند، در قالب برنامه های مختلف صوتی و تصویری به ذهن مخاطب تزریق نمایند.

شبکه های فارسی زبان

امروزه رسانه های گروهی به عنوان مهمترین و موثرترین ابزار ارتباطی در سطح جهان محسوب می شوند. پیشرفت های بی حد و مرزعلم و تکنولوژی در قرن اخیر باعث از بین رفتن فاصله های زمانی و کاهش زمان دسترسی به اطلاعات شده است. تبعات این روند، تغییراتی اساسی در شیوه های دسترسی به اطلاعات عمومی و خصوصی دولت ها و افراد ایجاد کرده است. با روی کار آمدن ماهواره ها، نیاز فزاینده بشر برای گسترش روابط بین جوامع به تکامل نسبی رسید. البته با گذشت زمان این تکنولوژی مورد سوء استفاده ی برخی دولتمردان قرار گرفت، به گونه ای که حاکمان برای نیل به اهداف خود، از ماهواره ها بهره جستند تا جایی که نظر، عقاید و فرهنگ مورد نظر خود را به جهانیان القا نمودند.

در واقع پس از جنگ جهانی دوم استفاده از ماهواره ها برای پیشبرد روند ارتباطاتی رواج گسترده ای پیدا کرد. از این رو، دولتمردان غربی با برنامه ریزی های دقیق و موشکافانه، در صدد پیاده کردن اهداف جهانخوارانه ی خود بر آمدند. از این رو، برخی کشورها با استفاده از تکنولوژی های صوتی و تصویری و همچنین تکیه بر ابزارهای فرهنگی و تبلیغاتی (Propaganda) و با اهداف سیاسی برای تاثیرگذاری بر افکار عمومی (جنگ نرم) در جوامع گوناگون سرمایه گذاری کردند.

 

 ایجاد شبکه های ماهواره ای

در چند سال گذشته اغلب کشورها بالاخص مخالفان سیاسی جمهوری اسلامی، با هدف تاثیرگذاری در افکار عمومی و اختلاف افکنی اقدام به راه اندازی قارچ گونه ی شبکه های ماهواره ای فارسی زبان نموده اند. تا با سیاست و خط مشی خاص خود آنچه را که آنها را در رسیدن به سلطه ی جهانی یاری می کند، در قالب برنامه های مختلف صوتی و تصویری به ذهن مخاطب تزریق نمایند. حائز اهمیت آن که اغلب این شبکه ها (اعم از صوتی و تصویری) بر مبنای مبارزه با اسلام و ایران اسلامی پایه گذاری شده است و در این راستا با قدرت بیش از پیش نسبت به اوایل انقلاب اسلامی ایران، سعی بر اشاعه ی چند همسری، خیانت، روابط آزاد جنسی و ... دارند تا بتدریج شیرازه ی جامعه ی اسلامی را رو به زوال گذارند. این روند در حالی است که متاسفانه آمار طلاق در ایران رو به افزایش است و ماهیانه دوازده هزار پرونده ی طلاق توافقی در سراسر کشور وارد سیستم قضائی می شود.

با این حال اخیرا موج تازه ای از برنامه های شبکه‌ های ماهواره‌ ای فارسی زبان با ساخت سریال‌ هایی با مضامین روابط آزاد، ازدواج سفید، نادیده گرفتن احکام شرعی و ... فضای رسانه ای ایران را دربرگرفته است که زنگ خطری برای رسانه ملی و مسئولین مربوطه می باشد زیرا گردانندگان شبکه‌ های فارسی زبان برون مرزی به خوبی پی ‌برده ‌اند که نیاز فکری و تفریحی یک ایرانی به ویژه قشر جوان چیست.

کارشناسان امور فرهنگی معتقدند که ورود ماهواره به جامعه ی ایرانی نوعی هژمونی می باشد و طبق تعاریف موجود هژمونی به معنای پذیرش سلطه ی بیگانه و تحت فرمان درآوردن مخاطب است، آن هم با رضایت و آگاهی کامل طرف مقابل

یکی از مشخصه‌ های آشکار شبکه‌ های ماهواره ای فارسی زبان گستردگی و تنوع برنامه‌ های آن می باشد، به گونه ‌ای که برای هر نوع اندیشه ای برنامه ای خاص اعم از مستند، سریال، موسیقی و ... دارند؛ در واقع یکی از راهبردی ترین برنامه های سردمداران غربی در جنگ نرم استحاله فرهنگی است.

در این راستا کارشناسان امور فرهنگی معتقدند که ورود ماهواره به جامعه ی ایرانی نوعی هژمونی می باشد و طبق تعاریف موجود هژمونی به معنای پذیرش سلطه ی بیگانه و تحت فرمان درآوردن مخاطب است، آن هم با رضایت و آگاهی کامل طرف مقابل؛ این روزها در شبکه‌ های ماهواره ‌ای همه نوع گرایشی وجود دارد با این تفاوت که گرایش ‌ها طبق تعریف غرب است! در راس این شبکه ها که تعداد آنها از صد شبکه نیز تجاوز کرده شبکه های فارسی 1 ، من و تو و شبکه ی اهل بیت می باشد که آمار بالایی از ایرانیان را به خود اختصاص داده است، چنانکه شبکه ی فارسی ‌وان (Farsi 1) با توجه به این که مدت کوتاهی است راه‌ اندازی شده است، چندی پیش اعلام کرد بیش از 15 میلیون مخاطب در ایران دارد.

 

پشت پرده ی شبکه های ماهواره ای فارسی زبان

باید توجه داشت که شبکه های ماهواره ای فارسی زبان با حمایت مالی کشورهای غربی راه اندازی شده اند به طور مثال شبکه ی "من و تو" با بودجه ی مستقیم وزارت امور خارجه ی انگلیس و شبکه ی "فارسی1" با بودجه ی مستقیم وزارت امور خارجه ی رژیم صهیونیستی با مدیریت "رابرت مرداک" اداره می شود. البته بر اساس گزارش‌ ها بودجه40 میلیون دلاری شبکه ی "من وتو" در حقیقت 40 برابر بیشتر از بودجه ی شبکه فارسی 1 است، چرا که گردانندگان پشت پرده این شبکه ها دریافته‌ اند، شبکه "من و تو" به لحاظ سیاسی و فرهنگی موفق تر از فارسی 1 عمل کرده است.

شبکه فارسی 1 با پخش برنامه ها و سریال های خارجی به صورت دوبله شده به دلیل نازل بودن کیفیت دوبله ی برنامه‌ ها، بتدریج دچار یک افول در جذب مخاطب شده است در حالی که شبکه"من و تو" تجربه ی موفق‌ تری داشته زیرا که در مدت زمان کوتاهی توانسته است مخاطبین بیشتری در مقایسه با شبکه ی فارسی 1 پیدا کند که علت آن را باید در برنامه ریزی هوشمندانه ی تنوع برنامه‌ ها و نیز کم هزینه بودن آن جستجو کرد.

 

نتیجه

امروزه دشمنان جمهوری اسلامی ایران بر این مهم واقفند که جنگ نظامی در مقابله با این کشور بی فایده بوده و از این رو سعی بر آن دارند تا با پیشبرد اهداف خود با استفاده از جنگ نرم از کانال رسانه های مختلف وارد عمل شده و اعتقادات و افکار عمومی، مخاطبان را تحت سلطه ی خود گرفته و در راستای نیل به اهداف خویش، قدمی عظیم بردارند. که متاسفانه تا به حال در این راه به موفقیت نسبی دست یافته اند و اگر مسئولین مربوطه در جهت خنثی سازی اهداف آنها برنامه ریزی دقیقی را انجام ندهند به زودی با جامعه ای از هم گسیخته و بی بند و بار مواجه خواهیم شد که با آرمان های انقلاب اسلامی فاصله ی زیادی داشته و در راستای اهداف دولتمردان غربی حرکت می کند و این جریان غیر قابل جبران می باشد. پس باید برآن باشیم تا با برگزاری نشست های تخصصی و برنامه ریزی عملی مخاطبان را به رسانه ی ملی باز گردانیم.

نظرات 0 + ارسال نظر
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد