قرآن مبین
قرآن مبین

قرآن مبین

هر کس به امید هوسی می‌آید!

افراد تنها و تعداد زیادی از جوانانی که مهارت های اجتماعی و ارتباطی ضعیفی دارند از مشتریان ثابت چت روم ها محسوب می شوند. به دلیل اینکه در چت روم ها نیازی به رعایت چارچوب ها و استانداردهای رایج در میان فردی و اجتماعی نیست.

اینترنت



این افراد به راحتی با دیگران ارتباط برقرار می کنند و در این فضاها هر کس بر اساس نیازی که در خود حس می کند، وارد می شود. برخی افراد از مناسبات متناقض اجتماعی، واقعیت های تلخ زندگی، ناکامی های گذشته و کنونی خسته هستند و برای افرادی دیگر تنها جنبه سرگرمی دارد و جبران کننده نیازهای ارتباطی آنها در دنیای واقعی است.

گذشته از کسانی که ارضاء نیازهای روانی، آنها را به چت روم ها می کشاند، عده ای از افراد به قصد مزاح و فریب دیگران وارد چت روم ها می شوند و از دادن اطلاعات غلط و دست انداختن دیگران لذت می برند.





افراد تنها و تعداد زیادی از جوانانی که مهارت های اجتماعی و ارتباطی ضعیفی دارند از مشتریان ثابت چت روم ها محسوب می شوند. به دلیل اینکه در چت روم ها نیازی به رعایت چارچوب ها و استانداردهای رایج در میان فردی و اجتماعی نیست.

اینترنت

این افراد به راحتی با دیگران ارتباط برقرار می کنند و در این فضاها هر کس بر اساس نیازی که در خود حس می کند، وارد می شود. برخی افراد از مناسبات متناقض اجتماعی، واقعیت های تلخ زندگی، ناکامی های گذشته و کنونی خسته هستند و برای افرادی دیگر تنها جنبه سرگرمی دارد و جبران کننده نیازهای ارتباطی آنها در دنیای واقعی است. گذشته از کسانی که ارضاء نیازهای روانی، آنها را به چت روم ها می کشاند، عده ای از افراد به قصد مزاح و فریب دیگران وارد چت روم ها می شوند و از دادن اطلاعات غلط و دست انداختن دیگران لذت می برند. البته یکی از دلایل دیگری که گروهی از افراد به چت روی می آورند، این است که مجبور نیستند برای هیچ مسأله ای پاسخگو باشند. شاید به همین علت است که گفتگو درباره مسائل جنسی، ابراز عشق و احساسات و بیان اسرار و درد دل های خصوصی در این فضاها به راحتی صورت می گیرد.

طبق تحقیقات انجام شده، بیش از 50 درصد افراد ترجیح می دهند با افراد متنوع و ناشناس و کمتر از یک سوم افراد تمایل داشته اند با افراد آشنا چت کنند. همچنین 9/98 درصد تمایل دارند با افراد غیر همجنس چت کنند. بنابراین می توانیم بگوییم که فضای غالب در محیط چت روم ها گفتگوهای دوستانه جوانان غیر همجنس است که با نیت ارضای کنجکاوی، آشنائی، سرگرمی و تفریح و ماجراجوئی انجام می گیرد.

 

مسایل جنسی

وقتی محتوای چت به مسائل جنسی کشیده می شود، پیامدهای منفی بسیاری را به دنبال دارد. نمونه ای از این پیامدها که تقریباً از طرف بیشتر کاربران تجربه شده است، عبارت است از روحیه ای خسته و فرد شده، احساس پوچی و ناکامی، شکسته شدن حریم های اخلاقی، فحشاء و سوء استفاده جنسی، اختلالات رفتاری از قبیل خود ارضائی، بی اعتمادی به جنس مخالف، ترویج خشونت، بی بند وباری، تلف شدن وقت و پول.

 

اعتیاد اینترنتی

اعتیاد اینترنتی در سه مرحله اتفاق می افتد: تداوم استفاده، زیاد شدن ساعات مصرف و مرحله اعتیاد واقعی که در صورت بی توجهی می تواند بسیار خطرناک شود.

اختلالات خواب و کم خوابی، افت تحصیلی شدید، کاهش وزن به علت اختلالات سیستم تغذیه ای بدن، بالا رفتن دامنه تنش های عصبی، کاهش فعالیت های اجتماعی، قانون گریزی، فقدان مسئولیت پذیری در خانه، خشونت بیش از حد، پرخاشگری، تغییر عادت های رفتاری و ابتلاء به سردردهای عصبی را می توان از عوارض اعتیاد به اینترنت برشمرد.

هر قدر فاصله میان دنیای واقعی و تخیلی افراد بیشتر شود، احتمال بروز افسردگی

و اختلالات روانشناختی در افراد نیز بیشتر می شود. نکته جالب اینجاست

که این عوارض بیشتر شامل ن دسته از اشخاصی می شود که از اعتماد به نفس پائین تری برخوردارند

توجه داشته باشید که افراد معتاد به اینترنت صرف نظر از جنسیت،‌ سن و مقطع تحصیلی بدون هیچ منظور و هدفی، تنها برای یافتن چیزهای جدید و مهیج در این شبکه پرسه می زنند که معضلات اقتصاد، بیکاری و نبود امنیت شغلی آن را تشدید می کند.

برای افرادی که اسیر اینترنت شده اند، دنیای مجازی چت روم ها به راحتی جایگزین افراد فامیل، دوستان، تحصیل، اشتغال و خواب می شود، به طوری که بعضی از جوانان از ساعت 10 شب تا 4 صبح وقت خود را صرف اینترنت می کنند و به طور هفتگی 40 تا 50 ساعت را در دنیای مجازی می گذرانند و از دنیای واقعی که در آن زندگی می کنند فاصله می گیرند. در بسیاری از موارد آشنائی های اینترنتی منجر به بروز اختلافات شدید خانوادگی و گاه متارکه و طلاق می شود.

 

راه کار

مهم ترین راه چاره ترک اعتیاد اینترنتی، کنترل کیفیت و کمیت اتصال به اینترنت است. همچنین مقید کردن فرد به برنامه زمان بندی شده برای اتصال به اینترنت و بیرون زدن از محیط مذکور، برنامه ریزی مرتب برای گذراندن وقت به روش های جایگزین مانند پرداختن به فعالیت های ورزشی، هنری و غیره از روش های ترک اعتیاد اینترنتی است.

اینترنت

اگر فاصله میان این دنیای مجازی و دنیای واقعی زیاد شود، چه مشکلاتی ایجاد می شود؟

هر قدر فاصله میان دنیای واقعی و تخیلی افراد بیشتر شود، احتمال بروز افسردگی و اختلالات روانشناختی در افراد نیز بیشتر می شود. نکته جالب اینجاست که این عوارض بیشتر شامل آن دسته از اشخاصی می شود که از اعتماد به نفس پائین تری برخوردارند.

این افراد ممکن است احساس کنند که تنها در شبکه اینترنت و ارتباطات مجازی می توانند موفق باشند و مکانیسم های سازگاری آنان در رویاروئی با مسائل و مشکلات روزمره و استرس های معمول زندگی دیگر کارائی لازم را نداشته باشد. به همین دلیل پس از بازگشت به واقعیت دچار یأس دائمی و یا افسردگی می شوند.

 

ولی هنوز خیلی ها ترجیح می دهند به جای ارتباط در فضای واقعی جامعه، به فضای مجازی چت روی بیاورند؟

واقعیت این است که خارج از فضای مجازی، امکان بحث و گفتگو در باره مسائل ارتباطی میان دختران و پسران خیلی محدود است و به طور معمول خانواده ها اجازه چنین کاری را به فرزندان خود نمی دهند این در حالی است که در اینترنت به چند دلیل فضای مناسبی برای گفتگو فراهم است. یکی از این دلایل این است که ناشناخته ماندن مراجعان در اینترنت به نوعی رفتار غیرمسوولانه را در فرد شکل می دهد و مرتب تقویت می شود در نتیجه فرد بدون هیچ دردسری می تواند با مفاهیم جدیدی در هر زمینه ای آشنا شود.

نظرات 1 + ارسال نظر
arian 8 دی 1392 ساعت 20:29

اکی

ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد